Upload pressemateriale til nyhedsrummet

Du kan samle alt dit pressemateriale i nyhedsrummet. Her kan du f. eks. gemme billeder, logotyper, dokumenter, videoer fra Youtube eller Vimeo og integrerede Flickr-billeder. Du kan også kategorisere dit indhold, så det er lettere at finde.

Du kan uploade pressemateriale ved at gå til “Dit nyhedsrum” i topmenuen og herefter vælge “Mediebibliotek”.

Du kan gøre det på to måder.

 1. Hvis du allerede har oprettet kategorier (læs mere her), skal du vælge den kategori, du ønsker at gemme dit materiale i (i dette tilfælde kategorien samarbejde). Vælg formatet på det materiale, du ønsker at gemme og tilføj materialet.  I overskriften for hver kategori kan du se, hvor mange dokumenter mappen indeholder.
 1. Hvis du ikke ønsker at kategorisere dit indhold, kan du gemme materialet direkte i sektionen Indhold. Det gør du ved at vælge formatet på det materiale, du ønsker at gemme. Du kan kategorisere dit indhold på et senere tidspunkt, hvis du ønsker det.

I begge kommer du til en upload-side som nedenfor. Udfyld alle felter for at uploade dit pressemateriale og husk at klikke gem.

 

Tilføj nyt element

Her vælger du, hvilken filtype, du ønsker at gemme. Maksimal størrelse er 20 MB.
Sådan gemmer du:

 • Billede: Klik eller træk billedet til feltet. Brug flg. formater:
  jpg; jpeg; png; gif og tiff.
 • Dokument: Klik eller træk filen til feltet. Brug flg. formater: pdf; doc; docx; csv; odp; ods; odt; pps; ppsx; ppt; pptx; rtf; txt; xml; xls; xlsx; tif; tiff; mp3; wav; eps; ai og psd.
 • Logotype: Klik eller træk filen til feltet. Brug følgende formater: jpg; jpeg; png; gif og tiff
 • Youtube-video:Indsæt linket til Youtube-videoen
 • Vimeo-video:Indsæt linket til Vimeo-videoen
 • Flickr-billeder: Indsæt embed-koden til dit Flickr-billede, -album eller photostream.

Vær opmærksom på, om dine indstillinger på Youtube, Vimeo og Flick tillader indlejring.

Titel og billedtekst
Tilføj en kort titel og en klar billedtekst. Hvis du bruger billeder og videoer, er det vigtigt for journalister at vide, hvad og/eller hvem, der er på billedet. Hvis det er et dokument, så tilføj en kort og klar beskrivelse af indholdet. Brug ikke filnavnet som beskrivelse.

 Kreditering og ophavsret
Skriv tydeligt, hvad andre må gøre med dit pressemateriale. Hvis billedet er frit tilgængeligt for andre, så skriv ”Ingen restriktioner”. Hvis der er restriktioner på, hvordan billedet må bruges fx på de sociale medier eller på web, så skriv dem her.

Det er vigtigt, du også angiver ophavsretten og skriver, hvem der har taget billedet eller udarbejdet videoen.

Synlighed
Her kan du vælge, hvilken kategori materialet skal tilhøre. Du kan også vælge at skjule indholdet, så det ikke er tilgængeligt for andre, men kun kan ses af dig selv. Du kan fx vælge at skjule et materiale, hvis det skal bruges til en specifik pressemeddelelse, og du ikke ønsker, at det skal kunne downloades af andre.

 • Når du har udfyldt alle ovenstående felter, vælger du [Gem] nederst på siden, for at gemme dit materiale.
 • Du kan selv bestemme rækkefølgen på dine filer. Det gør du ved at trække og slippe filerne, så de ligger i den rækkefølge, du ønsker. Det øverste objekt i rækken vises øverst til venstre under fanen [Mediebibliotek].